Сінельніков Олександр Самуїлович

Сінельніков Олександр Самуїлович (нар. 1955 року) — відомий віолончеліст, концертуючий сольний та ансамблевий музикант-виконавець.
Випускник Дитячої музичної школи № 1 ім. Л.Бетховена 1970 року (віолончель, клас викладача В.П.Міхеєвої).
В інтерв’ю О.Сінельніков згадував: «Перші кроки в музиці зробив під керівництвом чудового педагога Валентини Пилипівни Зорі (Міхеєвої) в музичній школі імені Бетховена, звідки вийшло багато прекрасних музикантів».
В 1979 році О.Сінельніков закінчив Харківський інститут мистецтв (клас професора Г.Б.Авер’янова) та аспірантуру Ленінградської державної консерваторії ім. М.А.Римського-Корсакова (клас віолончелі професора Е.Г.Фішмана). Працював у складі Академічного симфонічного оркестру Ленінградської філармонії, а потім в оркестрі Ленінградського державного академічного театру опери та балету імені С.М.Кірова.
О.Сінельніков та В.П.Міхеєва, 1994 рікНа початку 90-х років ХХ сторіччя О.Сінельніков емігрував до Ізраїлю. Працював у камерних оркестрах «Solaneiha Galil» та Israel Camerata Orchestra (м.Ієрусалім).
Музикант завжди прагнув поєднувати роботу в оркестрі з сольною та камерно-ансамблевою діяльністю. Тому в 1993 році ним було створене тріо «Ir Shalem»у складі: Габріела Тальрозе (фортепіано), Юрій Глуховський (скрипка), Олександр Сінельніков (віолончель). З цього часу ансамбль бере активну участь в музичному житті Ізраїлю, виступає з концертами, записується на радіо, випускає компакт-диски, концертує за кордоном. В 2004 році тріо «Ir Shalem» була присуджена престижна нагорода «Benyamini».

Tріо «Ir Shalem»