Решетніков Леонід Борисович

Решетніков Леонід Борисович (1933-1997) — відомий харківський музикознавець, викладач, кандидат мистецтвознавства. З 1945 по 1950 роки навчався в Дитячій музичній школі № 1 ім. Л.Бетховена (фортепіано, клас викладача М.І.Будєнцової).
В 1953-58 роках Л.Решетніков навчався на історико-теоретичному факультеті Харківської консерваторії (клас професора М.Д.Тіца). З 1960 по 1987 рік працював на кафедрі теорії музики Харківського державного інституту мистецтв ім. І.П.Котляревського, пройшовши шлях від асистента до доцента кафедри. З 1987 року Л.Б.Решетніков поєднував роботу на кафедрі композиції Інституту мистецтв та Харківської середньої спеціалізованої музичної школи-інтернату.
Леонід Решетніков – студент Харківської консерваторіїЛ.Б.Решетніков — автор багатьох наукових та методичних праць. Сфера наукових інтересів Леоніда Борисовича стосувалася проблем аналізу музичних творів та поліфонії, що відповідало його практичній роботі. Клас Л.Б.Решетнікова закінчили більше 30 фахівців, багато з яких стали відомими викладачами вищих та середніх мистецьких учбових закладів.
Людина виняткової ерудиції не тільки у вузькоспеціальній області музикознавства, але й у широкому спектрі гуманітарних наук, Л.Б.Решетніков користувався великим авторитетом і пошаною у студентів та колег.