Назаренко Дмитро Олександрович

Назаренко Дмитро Олександрович (нар. 1970 року) — піаніст, педагог, Лауреат Міжнародних конкурсів.
Випускник Дитячої музичної школи № 1 ім. Л.Бетховена 1984 року (фортепіано
, клас викладача А.М.Бойко).
Після закінчення Харківської середньої спеціалізованої музичної школи інтернату в 1988 році, Дмитро Олександрович навчався в Харківському інституті мистецтв імені І.П.Котляревського (1989-1993 роки). В 1996 році він закінчив асистентуру-стажування при цьому ВНЗ (клас професора Т.Б.Вєркіної). Ще під час навчання Д.Назаренко став переможцем Міжнародного конкурсу ім. Й.Дрекселя (Нюрнберґ, Німеччина). З 1993 по 1995 роки — викладач Харківського інституту мистецтв імені І.П.Котляревського.

В період з 1996 по 2003 роки Дмитро Олександрович Назаренко удосконалював виконавську майстерність у Мерілендському університеті США (клас К.Пейдж, Л.Дєдова), працював у Монтгомері-коледжі. З 2000 року викладає фортепіано у власній приватній школі.
З 1989 року Д.Назаренко виступає з концертами в Україні, Литві, Німеччині, США. У репертуарі музиканта — твори М.Лисенка, Я.Степового, В.Косенка, В.Бібіка, В.Золотухіна, В.Птушкіна, П.Чайковського, О.Скрябіна, С.Рахманінова, С.Прокоф’єва, Д.Скарлатті, Й.С.Баха, Й.Гайдна, Л.Бетховена, Ф.Шуберта, Ф.Шопена, Р.Шумана, Й.Брамса, К.Дебюссі, М.Равеля.